Рецепти страв рекомендовані батькам
Харчування дітей
у дошкільному навчальному закладі №71 «Золота рибка»
здійснюється відповідно до:
Закону України “Про освіту” (зі змінами, ст. 25)
Закону України “Про дошкільну освіту” (зі змінами, ст. 35)
Закону України ” Про охорону дитинства”
Закону України “Про молоко та молочні продукти”
Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”
Спільних наказів МОЗ України, МОН України від 01.06.2005 №242/329 “Про затвердження Порядку організації Харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”
від17.04.2006 №298/227 “Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах” (зі змінами, внесеними згідно з наказом освіти і науки, молоді та спорту від 26.02.2013 №202/165)
Наказу МОЗ України від 24.03.2016 №234 “Про затвердження санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів”
Раціональне харчування – найважливіша умова збереження життя й здоров’я людини.
Дитячий організм відрізняється від дорослого швидким розвитком, формуванням і становленням структури багатьох органів і систем. Раціональний режим харчування, його збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному навчальному закладі.
Відповідно до штатного розпису харчоблок дошкільного навчального закладу укомплектований кваліфікованими кадрами:
шеф-кухар – Шиманова Тетяна Володимирівна
кухарі – Ровчак Тамара Дмитрівна та Долбенська Катерина Юріївна
комірник – Змітрович Раіса Іванівна
підсобний робітник – Колодяжна Галина Андріївна та Волкова Юлія Миколаївна
У закладі встановлено триразове збалансоване харчування, в літній оздоровчий період вводиться додатковий сніданок, під час якого діти споживають соки, фрукти.
Дошкільний навчальний заклад забезпечується продуктами харчування відповідно до перспективних і поточних заявок, проводиться контроль виконання заявок постачальниками: своєчасність завезення продуктів, їхня якість, наявність супроводжуючих документів.
Питання раціонального харчування дітей постійно включаються у тематику батьківських зборів, консультацій для батьків, висвітлюються у інформаційних куточках. Для правильної організації харчування дітей вдома батьки повинні знати режим і специфіку харчування дітей у дошкільному навчальному закладі, тому щодня в інформаційних куточках дошкільного навчального закладу та групах вивішується меню із зазначенням виходу страв.
Для збереження апетиту не рекомендується годувати дитину вдома вранці, перед відвідуванням дошкільного навчального закладу.